1 års kalas maj 2014

I juli 2012, samlades ett gäng tjejer som nyss blivit gravida på nätforumet Familjeliv. Där hade Johanna skapat en tråd som hette ”Aprilbebisar 2013” och där träffades vi för första gången. Vi började i en stor skala på 80 medlemmar och det pratades om allt från våra graviditeter och även andra privata saker. Efter ett tag bestämde vi oss för att skapa en privat Facebook grupp där vi kunde lära känna varandra i en sluten grupp och med våra riktiga namn och bilder.

Ungefär 60 tjejer följde med till vår Facebookgrupp och hjälpte varandra genom vått och torrt. Vi har hunnit gått igenom mycket och luftat det mesta i vår grupp och nu när våra små är födda så stöttar vi fortfarande varandra! Vi har haft prematurfödslar, mammor som helt plötsligt blivit ensamstående, ensamstående som plötsligt träffat kärleken och mycket mycket mer! Inget ämne har vart för trivialt eller för tungt att prata om.

Från mars fram till mitten av maj föddes våra bebisar och det hurrades friskt i gruppen. Några bebisar tjuvstartade medan andra bebisar stannade på övertid. Samtalsämnena övergick från ultraljud, foglossning och cravings till förlossningar, bajsblöjor och allt annat spännande som kommer med livet som föräldrar. Bandet mellan oss växer bara starkare och vi har blivit bästa vänner och delar med oss av erfarenheter, kunskap, glädje, sorg och förhoppningar. Det handlar inte längre endast om våra bebisar, det handlar om oss.

Vi träffades på nätet men nu träffas vi även privat, ute i verkligheten. Det ordnas allt från träffar på tu man hand till lite mer organiserade träffar runt om i landet. Eftersom vi är utspridda i hela landet (samt Hongkong) sker träffarna lite utifrån hur långt avståndet är. Därmed inte sagt att avståndet avgör. Vi är rörliga och tar gärna chansen att åka till varandra om möjlighet finns. Nu, när barnen börjar närma sig 1 år, är vi 40 st aprilmammor som fortfarande håller hårt i varandra.

Drömmen vi alla delar är att alla mammor får möjlighet att träffas. Nu har vi planerat ett stort födelsedagskalas, den 17 maj 2014 (i Stockholm) i samband med att våra bebisar fyller 1 år. Allt för att fira våra små, men även för att fira denna nya vänskap som vi funnit.

Vi söker nu företag som är intresserade av att delta som samarbetspartners till detta födelsedagskalas. Alla bidrag är välkomna och vi skulle vara evigt tacksamma till er som vill förgylla dagen för oss mammor och våra bebisar.

Som samarbetspartner kommer ni att synas med logga och text här på vår gemensamma blogg, på våra privata Instagram, Facebook och bloggar kommer ni synas i samband med kalaset och goodiebags. Förhoppningsvis kommer även annan media att uppmärksamma vårat kalas.

Läser du detta och är intresserad av att hjälpa oss, kontakta oss på

aprilmammor2013@hotmail.com

 

1 tanke på “1 års kalas maj 2014

  1. Pingback: Nedräkning | Aprilmammor

Lämna en kommentar